Projekt: DNV Hamburg

ADATOK

Ügyfél:
DNV

Helyszín:
Hamburg, Germany

Létszám:
800

Volumen:
14 000 m2

Átadás éve:
2023

Fotók:
Annika Feuss

Briliáns kilátások

Egy álom- munkahely a hamburgi központjábanban, ahol lenyűgöző a kilátás - és  kellemes új belső tér fogad, amelyet a Kinnarps tervezett. Nem csoda, hogy a DNV munkatársai visszatértek az irodába.

Amikor a járvány véget ért, a DNV felvette a kapcsolatot szerződéses partnerével a Kinnarps-szal. Az volt az érzésük, hogy a régi hamburgi iroda már nem felel meg a céljaiknak - nehézségeket okozott a kollégák visszatérése az irodába. Mind a bútorok, mind a elrendezés elavultnak tűnt, szürke színekkel és cellás irodákkal, ahol nincs hely a spontán megbeszéléseknek.

Az iroda kiváló helyen található a Hamburg HafenCity-ben. Az új városrész az 2010-ben kezdték el fejleszteni a régi kikötő területén, egy dinamikus vízparti területen, ahol jelenleg 40,000 ember dolgozik - közülük 800 a DNV-nél.

A Brooktorkai 18. szám alatt található irodaépületet a gmp építészeti iroda tervezte és 2010-ben készült el. A kikötőhöz való közelség fontos tényező, mivel a DNV egy jól ismert globális szereplő a hajózási iparban. Innen kiváló kilátás nyílik a történelmi Speicherstadt területére és az „Elphi” névre keresztelt koncerttermet is láthatja, amely a város új jelképévé vált. Habár a lenyűgöző kilátás jó a munkatársak jólétének szempontjából, ez önmagában nem elegendő a tökéletes irodához. A belsőépítészetnek is működnie kell.

Column var.1_dnv.jpg

A DNV irodaháza egy álomszép helyen található Hamburg városában.

Column var.1_dnv2.jpg

Hullámzó formájával és magas ülőkomfortjával a kompakt Pax szék - amelyet itt az egyik változatában láthatsz - arra csábít, hogy leülj. A Tinnef asztal újrahasznosított műanyag asztallapjával helyet kínál a dolgaidnak.

A DNV megbízta a Kinnarpst, hogy tervezzen egy fenntarthatóbb, kellemesebb és rugalmasabb munkakörnyezetet. A csapat nekilátott a munkának az eredeti tervek tanulmányozásával, zajmérést végzett és bevonva az alkalmazottakat a folyamatba. Az új belsőépítészeti terveket műhelymunkákban mutatták be és értékelték, a Kinnarps belsőépítészei jelenlétében. Egy csoportnak lehetősége volt különböző bútorokat kipróbálni is.

A projekt 2023-ban fejeződött be - és mind az alkalmazottak, mind a vezetők nagyon elégedettek voltak az eredménnyel. "Minden olyan simán ment" - mondja a beszerző, Esther Zopf a Kinnarps-szal való együttműködésről. "Együtt fantasztikus eredményt értünk el mind funkcionalitás, mind esztétika szempontjából."


 
 
 
 

"Együtt fantasztikus eredményt értünk el mind funkcionalitás, mind esztétika szempontjából."

Image_dnv2.jpg

A nappali, földszínekben és meleg hangulatú színekben, különböző találkozásokhoz lett kialakítva. A Fendo szék párosul a Centrum asztallal és a Monolite kanapéval. Az eredeti Mr T zsámoly aktív ülést biztosít.

Image_dnv.jpg

A Serie P állítható magasságu íróasztal lehetővé teszi az ülő- és állópozíció közötti váltást. A falon az Oktav hangelnyelő, amely részben a Kinnarps gyáraiban keletkezett textilhulladékból készült. Az 2001-es bevezetése óta a Plus feladatszék, kiváló ergonómiájával és fenntartható tervezésével több mint kétmillió darabban kelt el. Az egyszerűen cserélhető székalkatrészek lehetővé teszik a javításokat és az esztétikai frissítéseket.

Most már teljesen más a harmónia. Az alkalmazottak visszatértek egy irodába, amelyet optimálisan a hibrid munkavégzésre. Amik korábban kis konyhák voltak, azokat most minden emeleten kiterjesztett közösségi terekké alakították át. Itt találhatóak a részben kárpitozott Deli székek és az Embrace bárszékek. A hibrid megbeszéléseket lehet tartani más meetingszobákban és konferenciatermekben is. A földszinten van egy pihenőhelyiség, ahol lehetőség van szórakozásra, közösségi életre és megbeszélésekre. Az Fendo székek, a Monolite kanapé, a Mr T zsámolyok és a Tinnef asztalok különböző beszélgetésekre invitálnak.

A jó akusztikai környezetet akusztikus panelekkel, gondosan kiválasztott anyagokkal és belsőépítészeti tervezéssel biztosították. A P szériás állítható magasságú asztalok szellősen vannak elrendezve különböző csoportokban és előre lefoglalhatók. Új korszak is elkezdődött a dokumentumkezelésben. Korábban a dossziésszekrények és a görgős konténerek voltak a gyakori megoldások. Most mindenki saját rekeszt kapott a Kinnarps Space sorozat nyitott tárolóegységek egyikében. Ha valamit mozgatni kell, akkor használhat egy Kinnarps által tervezett tárolótáskát vagy fiókot.

A meleg zöld és kék árnyalatok palettája fehérrel összehangoltan lett gondosan megtervezve. Esther Zopf, aki részt vett a fejlesztésben, így magyarázza: "A természetes színek pozitív hatással vannak a jólétre és a koncentrációra. Emellett a DNV logónkban az ég, a föld és a víz szimbolizálódnak. A Kinnarps belsőépítészei nagyon vonzó módon fordították le ezt a bútorokra és anyagokra."

Az elismert Embrace székcsalád több kivitelben elérhető, itt például magas bárszékként. A fal mellett ülőhely-opciókat a Deli szék és a Uni asztal alkotja.

"A meleg zöld és kék árnyalatok palettáját fehérrel higítva gondosan lett kigondolva."

A fenntarthatóság is központi szerepet játszott a projektben. Nem utolsósorban azért, mert a DNV fenntartható megoldásokat kínál ügyfeleinek, és szigorú fenntarthatósági célokat tűzött ki saját működésével kapcsolatban is. Ennek megfelelően a bútorok, szőnyegek és világítás kiválasztása egyértelműen meghatározott szempontok alapján történt. "A Kinnarps-szal kötött keretmegállapodás megkönnyítette a dolgokat számunkra," mondja Esther Zopf. "Tudtuk, hogy a Kinnarps élen jár a fenntarthatóság terén. Ez jól illeszkedett az igényeinkhez."

Szükséged van segítségre az irodád tervezésében?

Foglalj időpontot bemutatótermünkbe!

Kapcsolódó termékek

Fendo

Fendo

Tinnef

Tinnef

Serie P

Serie P

17 Színek | 42 Variációk

Cap

Cap

Oberon

Oberon

Oberon desk, sit/stand

38 Színek | 43 Variációk

Pax

Pax

Vibe

Vibe

Vibe Asztali paraván

141 Színek | 41 Variációk

Space

Space

Space szekrény redőnnyel

48 Színek | 65 Variációk

Monolite High

Monolite High

Plus

Plus

324 Színek | 12 Variációk

Oberon

Oberon

38 Színek | 15 Variációk

Nexus

Nexus

34 Színek | 7 Variációk

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk

Embrace

Embrace

335 Színek | 2 Variációk

Uni large

Uni large

Oktav

Oktav

50 Színek | 2 Variációk

Deep Forest

Deep Forest

Deli

Deli

Allé

Allé

Matsumoto

Matsumoto