Projekt: Francia közszolgálat

Projekt:
Francia közszolgálat

Munkavállalók száma:
250

Munkaállomások száma:
250

Befejezés dátuma:
2021

Fotó:
Alexis Paoli

Egy francia állami intézmény új irodája

A Kinnarps egy olyan párizsi intézménynek dolgozott ki irodakoncepciót, ami a francia kormányzatnak biztosít támogató szolgáltatásokat. Az innovatív munkahelyek kialakításakor a munkavállalók produktivitását és jó közérzetét tartottuk szem előtt. A új bútorokkal kapcsolatos elsődleges elvárások a következők voltak: jobb ergonómia a munkavállalók kényelmének javítása érdekében, valamint vadonatúj dizájn, hogy átalakuljon az iroda arculata.

A feladatunk az volt, hogy végigvezessük az irodát a változáson, és a különböző részlegek irodaterének újragondolásával ösztönözzük közöttük az interakciókat, és új kollektív dinamikát hozzunk létre. Ezért hangsúlyozza a Kinnarps a különböző feladattípusoknak megfelelő terek előnyeit. Számos tényezőt kell figyelembe venni, és minden embernek megvannak a maga igényei. Mi mindig arra törekszünk, hogy lehetőség szerint mindenkinek teljesítsük az elvárásait.

Kinnarps lényegét: színek és formák sokaságából hoztunk létre személyre szabott, praktikus és kellemes környezetet.

Az új kialakítás figyelembe veszi a munkavállalók igényeit és elvégezendő feladataikat. Emellett pedig közösségi tereket is létrehozunk, ahol magas asztalokat és bárszékeket helyeztünk el. 

A probléma:

A munkavállalók több teret, több fényt és kellemesebb atmoszférát szerettek volna, amely mozgásra, beszélgetésre és együttműködésre ösztönzi őket – mindezt úgy, hogy a változtatások jól illeszkedjenek ebbe a figyelemre méltó épületbe.

A megoldás:

A megfogalmazott igények teljesítése érdekében számos teret átalakítottunk a helyiségek adottságaiból kiindulva. Ily módon sikerült az ügyfél elégedettségét kivívó eredményt elérnünk. Valójában a helyiségek szépségét és fényét is kihasználtuk, hogy bútoraink jól érvényesüljenek, és a dolgozók kényelmét is biztosítsuk.

Nyitott tér a formális megbeszélésekhez

A kötetlen megbeszélések területe

Hal asztal, Neo Lite bárszékek, gömbölyű Boullée ülőlabda és Spino kanapé egy tágas, fényes, nyitott térben. Ezt a helyet a nagyszabású tér teszi különlegessé. A bútorok elrendezése arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy leüljenek és beszélgessenek.

Az étterem

Tömör tölgy asztal Neo Lite székekkel. Ez a szék számos változatban elérhető: karfával vagy anélkül, különböző vázszerkezettel és különböző anyagú párnázással. A letisztult stílusának és geometrikus formáinak köszönhetően rendkívül mutatós szék itt négyféle színben van jelen.

A pihenőterület

A burgundi bársonnyal kárpitozott Crest kanapé éppoly kényelmes, mint amilyen szép. A személyre szabható szövetnek és színnek köszönhetően kiválóan illeszkedik a legkülönfélébb terekbe, például hallba, várószobába vagy lounge-ba.

Mivel a kollaborációs terület munkahelyeit sokan használják, a bútoroknak is a legkülönbözőbb funkciókat kell biztosítaniuk. Az egyik hosszú koncentrációt igénylő munkát tesz lehetővé, a másik ülve végzett rövidebb tevékenységekhez, például projektmunkához alkalmas. Véleményünk szerint a székeknek intuitívnak kell lenniük, az egyes munkatereknek pedig többféle típusú munka végzését kell lehetővé tenniük.

A KINNARPS PROJEKTIGAZGATÓJA

BEFEJEZÉS:

  • A cél az volt, hogy professzionális munkateret hozzunk létre minőségi bútorokkal, fókuszban az embereket összehozó, rugalmas megoldásokkal.
  • A munkaterületek bútorai különböző funkciókat kínálnak. Az egyik koncentrációt igénylő munkához van kialakítva, a másik rövidebb ülőmunkához vagy projektmunkához.
  • A nyitott terek berendezése változatos, az étteremé éppúgy, mint a munkaterületeké. Az iroda pozitív dinamikát, valamint az interakció és az egyéni igényekhez való igazodás közötti rugalmasságot biztosít.
  • Az eredmény egy rugalmas és sokoldalú belső tér, amely a fenntartható megoldásokra helyezi a hangsúlyt, tartós textilanyagai pedig barátságossá, kellemes akusztikájúvá teszik a teret.

Kapcsolódó termékek

Spino

Spino

Crest sofa

Crest sofa

Deli

Deli

Embrace

Embrace

335 Színek | 24 Variációk

Neo Lite bárszék

Neo Lite bárszék

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk

Frisbee

Frisbee

329 Színek | 6 Variációk

Monroe

Monroe

315 Színek | 8 Variációk

Neo lite

Neo lite

Plint

Plint

Oak

Oak

Motus

Motus

Fendo

Fendo