Projekt: Fujitsu Paris

Projekt:
Fujitsu Paris

Munkavállalók száma:
220

Munkaállomások száma:
123

Befejezés dátuma:
2021. július

Fotó:
Alexis Paoli

Vállalkozásorientált lokáció ami a munkavállalók well-beingjét veszi figyelembe

A Fujitsu központi irodája 2021 júliusa óta a Tour Alto nevű felhőkarcolóban található Párizs üzleti negyedében, La Défense-ben. A cég elsőként költözött be a toronyépületbe, melynek építése a világjárvány közepén fejeződött be.

A keresett és jól megközelíthető helyen, Courbevoie-ban, Saisons városnegyed központjában álló, 38 szintes Alto szolgáltatások és terek egyedülálló skáláját kínálja vendéglátás, tárgyalások és szórakozás céljára. A 150 méter magas, felfelé szélesedő alakú, közel 51 000 m² alapterületet kínáló felhőkarcoló homlokzatát 3800 üvegpikkely borítja. A nem mindennapi látványt nyújtó épület harmonikusan illeszkedik La Défense városképébe. A projekt a legjobb környezetvédelmi tanúsítványoknak is megfelel. Egy szóval az Alto az ergonómiát és az attarktív dizájnt ötvöző hely.

Ez a tágas elrendezésű kollaborációs tér zavartalan kilátást nyújt a környező tornyokra. A bútorok elrendezése arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy leüljenek és beszélgessenek.

A projekt során maximális szintű támogatást kaptunk a Kinnarps értékesítőjétől! Nagyra értékeltük, hogy mennyire elérhető, és milyen gyorsan reagál. A projekt nagyon gyorsan elindult. Másnap már a Kinnarps orgevali bemutatótermében találtuk magunkat. Kiváló döntés volt az együttműködés a Kinnarpsszal. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Anne Talagrand, a Fujitsu France humánerőforrás-vezetője

A Fujitsu a lehető legközelebb akart kerülni ügyfeleihez (azok ökoszisztémáján belülre), de legalábbis meg akarta könnyíteni számukra a hozzáférést. Ily módon ez a hely nemcsak kereskedelmi célt szolgál, hanem a jelenlegi és jövőbeli munkavállalók munkahelyi életminőségével kapcsolatos célt is.

A közlekedési csomópontban található, percek alatt elérhető új helyiségek nagy jelentőséggel bírnak, különösen az IT világában. A hely vitathatatlanul tükrözi az IT-ágazatban és ily módon az innovációban is részt vevő Fujitsu erős munkáltatói márkáját.

Mivel az új helyszín jobb szolgáltatásokat kínál a munkavállalók részére (vállalati étterem, edzőterem, újrahasznosítás és egyebek), javítja a munkahelyi közérzetet a Fujitsunál. A pandémiához és a távmunka nagyobb térnyeréséhez kapcsolódóan változó munkahelyi szokások világában a Fujitsu meg akarta vizsgálni a munkavállalók irodába történő bejárásának előnyeit és okait. Annál is inkább, mivel a cég munkaerő-állományának jelentős részét képezi a nomád értékesítési csapat. 

A Fujitsu a munkamódszerét is felülvizsgálta, és a költözés kínálta lehetőségeket kihasználva rugalmas irodát hozott létre. Ez 123 munkaállomást és számos egyéb típusú munkateret kínál, összesen 220 munkavállaló részére.

Az eredetileg teljesen rugalmas irodában gondolkozó Fujitsu a visszajelzések elemzése után a bizonyos területeken rugalmas iroda lehetőséget választotta. Ez lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy egyértelműen helyet tudjanak foglalni, aminek révén reggel elkerülhető az időveszteség egy szabad munkahely vagy egy kolléga keresésekor. A tereket a csapatok közötti együttműködés alapján határozták meg.

A terek lefoglalhatóságának köszönhetően a munkavállalók foglalhatnak munkaasztalt. Ráadásul azzal is időt takarítanak meg, hogy az irodába érkezve pontosan tudják, hogy hová fognak ülni. A fülkék nagyon népszerűek a nyitott terekben dolgozó munkavállalók körében, hiszen lehetővé teszik a többiektől teljesen elkülönítve folytatott, bizalmas megbeszéléseket. Még nagyobb rugalmasságot és dinamikát biztosít, hogy ezek lefoglalhatók.

A Fujitsu a dizájn és az ergonómia szempontját szem előtt tartva választott bútorokat. A projektért felelős Fujitsu-csapatoknak a telefonos megbeszélések mellett az orgevali bemutatóteremben tartott, a Kinnarps értékesítési képviselője által vezetett látogatások is segítettek a bútorok kiválasztásában. A kényelmes megoldás megtalálása érdekében a cégnek két külön látogatás során is alkalma nyílt kipróbálni a székeket, karosszékeket, munkaasztalokat és számos egyéb bútort.

Nagy hangsúlyt fektettek a szövetekre, az anyagokra, a színekre, az esztétikára és a dizájnra.

Az Alto Tower másfél szintjét, összesen 2220 m²-t elfoglaló Fujitsu színjelzésekkel kívánta meghatározni a tereket.

A teljes (felső) emeleten okker és terrakotta árnyalatú szövetek segítségével alakítottak ki dinamikát, modernséget sugárzó környezetet. Ezen a szinten elsősorban közös munkaterek kaptak helyet.

Az alsó emeleten a Fujitsu a cég japán kultúrája előtti főhajtásként a növényekkel létrehozott „zen kert” hangulatára fókuszáló dekoráció mellett döntött. Ez a szint kék és zöld árnyalatokban pompázik. Terei a kiscsoportos munkavégzéshez vannak kialakítva.

A Fujitsu ennek az új munkaterületnek köszönhetően eseményeket tarthat ügyfeleinek. Az ilyen, társalgásra és vendéglátásra alkalmas eseményeken az ügyfelek lenyűgözve csodálták a Kinnarps bútorokat.

A munkavállalók az átadás hetén, 2021. július elején kaptak lehetőséget arra, hogy megismerkedjenek az új irodával. Visszajelzéseik túlnyomórészt pozitívak lettek, nagyra értékelik az otthonos, barátságos légkört, a választott színeket és anyagokat, a bútorokat és a Tour Alto által kínált szolgáltatásokat.

Kifejezetten népszerűek lettek a meleg színek és a fa, különösen az iskolapad.

A munkavállalók kedvelik az ülő és álló munkavégzéshez állítható magasságú íróasztalokat, amelyek a nap közbeni mozgás és testhelyzet-változtatás lehetővé tételével segítik az ergonomikus munkavégzést.

INFORMÁLIS, NYITOTT, SZÍNES ÉS FÉNYES TÉR AZ ÖTLETEK MEGOSZTÁSÁHOZ

Elnyerte tetszését ez a fejlesztés? Szívesen megismerkednénk a projektjeivel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

BEFEJEZÉS:

  • Ebből a belsőépítészeti fejlesztési projektből számos olyan tér született, amelyek a különböző napszakokhoz és munkavégzési módokhoz igazíthatók.
  • A rugalmas és felhasználóbarát megoldások állnak a központban.
  • Az ülőbútorok sokfélesége javítja az ergonómiát.

Kapcsolódó termékek

Polaris

Polaris

16 Színek | 20 Variációk

Esencia

Esencia

276 Színek | 3 Variációk

Humlan

Humlan

Mama

Mama

Papa

Papa

Pax

Pax

Cap

Cap

Boullée

Boullée

Alto

Alto

Fields

Fields

297 Színek | 23 Variációk

Plint

Plint

Neo Lite bárszék

Neo Lite bárszék

Monroe

Monroe

315 Színek | 8 Variációk