Projekt: A Tpay fizetési szolgáltató új irodája

ADATOK

Projekt:
a Tpay irodája

Hely:
Andersia Tower, Poznań

Belsőépítészeti tervezés:
Agata Nowakowska, OOSTU.STUDIO

Terület:
662,90 m2

Átadás:
2021

Fotó:
Fotomohito

A pénzügyi technológiai szektor dinamikus lengyel cége, a Tpay fizetési szolgáltató új poznańi székhelye a jelenlegi igényekhez igazított funkcionális munkateret biztosít csapatának. Az irodába beruházó cég azt is lehetővé tette a munkavállalók számára, hogy válasszanak a home office és a Poznań város egyik legnívósabb irodaházában kialakított vonzó munkakörnyezet között. A Tpay a Kinnarps szakértőit bízta meg az új iroda kialakításával és berendezésével az Andersia Towerben.

 

A kapcsolatok tere

Az e-kereskedelmi ágazat megoldásaival foglalkozó Tpay a pandémia idején több mint 50 százalékkal növelte a munkavállalói számát. Az új székhely kialakításának célja egy rugalmas, kommunikációbarát tér létrehozása volt, amely könnyen átalakítható konferencia, illetve nagyobb létszámú megbeszélés vagy workshop helyszínévé. A vállalat olyan irodát szeretett volna, amely nyitott a munkavállalók jelenlegi igényei – például a különféle munkamódszerek (hibrid, csapat- és egyéni munka) –, valamint a vendégek és az üzleti partnerek igényei felé is.

– A projektcsapat, amellyel a Tpay új irodájának kialakításakor együttműködtünk, teljesen nyitott volt az elképzeléseinkre, mindenekelőtt pedig gondosan felmérte a munkavállalók igényeit. Ezeket mind figyelembe vettük az új iroda tervezésekor, így született meg ez a változatos funkciókat kínáló, vonzó, barátságos tér. A bútorok visszafogott színe lehetővé tette, hogy a padlószőnyegek és a kiegészítők erősebb tónusokat kapjanak. Ily módon egy egyedi, változatos munkakörnyezetet hoztunk létre, amely egységes egészet alkot – nyilatkozta Agata Nowakowska, az OOSTU.STUDIO munkatársa, a projekt szerzője.

 

Világos funkcionális felosztás

A Tpay székhelyének kialakításakor az egyik legnagyobb kihívást a nyílt tér kisebb területekre történő felosztása jelentette annak érdekében, hogy feladatától függetlenül mindenki kényelmes körülmények között dolgozhasson. Ehhez már a projekt korai szakaszában figyelembe kellett venni az akusztikát, továbbá megfelelő bútorokat és egyéb belsőépítészeti elemeket – például hangelnyelő paneleket, szőnyegeket stb. – kellett választani. Az új tér kialakítása megfelel a tevékenységalapú munkavégzés (ABW) koncepciójának, ami megköveteli, hogy a teret a munkavállalók által végzett feladatok típusához lehessen igazítani.

Az irodateret akusztikus panelek és növények osztják fel a különböző funkciók zónáira, úgymint a csendes munka, a megbeszélések, a kreatív munkához alkalmas kollaboráció. A munkavállalóknak nincs saját asztaluk, egy alkalmazás segítségével foglalhatnak munkaállomást és tárgyalót. Emellett a mobil bútoroknak köszönhetően az aktuális igényekhez igazítható az elrendezés.

A Tpay új irodája válasz azokra a változásokra, amelyeket a 2020-as év hozott magával. A vállalat a hibrid munkamodellt választotta, amely lehetővé teszi a csapat számára az otthon és az irodában végzett munka tetszés szerinti kombinálását. Valamennyi alkalmazott megoldást elemeztek aszerint, mennyire rugalmasak a mobilitás és a  fejlődő szervezet változásaihoz történő alkalmazkodás szempontjából.

– Az iroda különféle típusú terei és a jól megválasztott bútormegoldások támogatják a Tpay csapatának munkastílusát és feladatait. Számos mobil elemet alkalmaztunk, amelyek lehetővé teszik a tér egyszerű átrendezését. További előnyt jelent az ergonómia, amelyet az automatikusan a felhasználó testsúlyához igazodó irodaszékek és az elektromosan állítható munkaasztalok kínálnak, amelyeknek köszönhetően minden munkavállaló kényelmes testhelyzetben dolgozhat, testmagasságtól függetlenül. Nagyon örülünk, hogy a nyitottság és a bizalom a dinamikus csapat elvárásait kielégítő eredményhez vezetett – hangsúlyozza Monika Papiernik, a Kinnarps Polska projektkoordinátora.

Együttműködés, kényelem és közös részvétel

A Tpay irodájának elrendezésébe a Tpay megoldások keresésére nyitott csapata is bekapcsolódott, amely pontosan tisztában volt az igényeivel, különösen ami az irodai standardot illeti. A kiválasztott berendezésben a standard bútorok mellett személyre szabott megoldások is helyet kaptak, úgymint szőnyegek, akusztikus panelek, táblák, virágtartós szekrények és recepciós pult.

Különösen fontos volt a bútorokat a tér elrendezésének típusához igazítani – míg az együttműködési zónába mobil megoldások, például Trixagon mobil asztalok és Monroe görgős székek kerültek, a csendes munka zónájában állítható magasságú series[P] asztalok és ergonomikus Esencia irodaszékek állnak. A tárgyalótermekben Oberon asztalok és Fendo székek, a workshopterületen pedig Foldex összecsukható asztalok és 5000-es szériás székek találhatók. A kantinban Leia székekre, illetve Frisbee bárszékekre telepedhetnek le a munkavállalók és a vendégek, kétféle magasságú Oberon asztalok mellé. Az open office térben Vibe falak és egyéb elemek biztosítják az akusztikai komfortot. Az igazgatóság tagjainak irodái egyéni megközelítést igényeltek. Ezekben a helyiségekben a nem standard bútormegoldások és berendezési elemek utalnak a felhasználó érdeklődési körére. Az ergonómiát állítható Plus irodaszékek biztosítják.

fotomohito_kinnarps_tpay_013_6593.jpg

A Trixagon asztal a mozaikként kombinálható, hatszög alakú elemekből álló praktikus bútorcsaládunkba tartozik. Az asztalok bármilyen típusú munkahelyen és oktatási térben könnyen átrendezhetők az együttműködésen alapuló és a projektalapú munkához. Ezek az asztalok elektromos aljzatokkal is rendelkezhetnek az elektronikus berendezésekhez és a töltéshez.

fotomohito_kinnarps_tpay_044_6576.jpg

A Vibe asztali paravánoknak köszönhetően mindenki megteremtheti a maga békés menedékét. A kiváló hangelnyelő képességgel rendelkező Vibe Focus a helyiség általános zajszintjét is csökkenti amellett, hogy elkülöníti a munkaasztalt.

fotomohito_kinnarps_tpay_030_0417_pion.jpg

A maximális kényelmet biztosító, barátságos, kényelmes, ugyanakkor helytakarékos Fendo szék kitűnő megoldás a tárgyalóterekhez. A széknek az ülés és a támla közti rés kölcsönöz meghatározó karaktert.

– A Kinnarps rendkívül széles választékban kínált termékeket, mivel a Kinnarps Csoport figyelme a saját márkái mellett számos ellenőrzött partner ajánlatára is kiterjedt, így az ügyfél igazán gazdag kínálatból válogathatott. A Kinnarps óriási előnye, hogy egyetlen beszállítóként kivitelezi az egész projektet. Véleményem szerint a Kinnarps hozzáállása a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz ugyancsak fontos elemét képezi a vállalat kínálatának. A projekt megvalósítása során fontos szempont volt számomra az erőforrások gazdaságos felhasználása és a visszaküldhető csomagolás, amelyért a vállalat felelősséget vállal – hangsúlyozza Agata Nowakowska építész.

Sikeres végeredmény

A Tpay új irodája a cég munkájának jellegét és egyediségét tükrözi. A projekt a csapat elvárásainak megfelelő modern iroda víziójának megtestesülése. A Tpay vezetősége hisz abban, hogy a munkavállalók számára biztosított feltételek hatással vannak a cég jövőjére. A világjárvány megerősítette a cég azon meggyőződését, miszerint minden technológia mögött egy emberi lény áll, akinek az igényeivel megéri foglalkozni.

– A Kinnarpsszal folytatott együttműködésünk a beltér kialakítása terén kapott átfogó szolgáltatások mellett azt eredményezte, hogy az új iroda saját identitást nyert, és az egész szervezetben változások kezdődtek. Nagyon örülünk, hogy a Kinnarps  közreműködésével sikerült teljesíteni munkavállalóink elvárásait – emelte ki Monika Mróz-Durska, a Tpay projektkoordinátora.

A projekt befejezését követő értékelő felmérés alapján a Tpay munkavállalói nagyon elégedettek:

„Reggel felkelek, és már a buszra is örömmel szállok fel, mert tudom, hogy hamarosan egy biztonságos, barátságos, kényelmes helyre érek. Ha megunom az asztalt, esetleg más környezetre vagy ösztönzésre van szükségem a munkához, akkor egyszerűen keresek egy másik kényelmes helyet. Nagyon gyorsan megszoktam az új feltételeket, nem térnék vissza az unalmas standard munkamodellhez, a véletlenszerűen, de fixen kiosztott munkahelyhez. Ha pedig már elég volt az irodából, és tartanék egy kis szünetet, akkor dolgozhatok otthonról is.”

„Az egyes helyiségekben alkalmazott modern megoldások, az irodai felszerelés és a kényelmes kollaborációs terek nagy benyomást tettek rám. Az irodában járva-kelve a béke és a harmónia érzése jár át. Az irodának minden egyes része jól átgondolt, minden a maga helyén van. Irodánk az egyéni és csapatmunkához egyaránt kiváló feltételeket biztosít.”

Tetszett ez a tanulmány? Kíváncsi, mit lehetne kihozni az ön teréből?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó termékek

Monroe

Monroe

315 Színek | 8 Variációk

Esencia

Esencia

276 Színek | 3 Variációk

Fendo

Fendo

Leia

Leia

350 Színek | 15 Variációk

Frisbee

Frisbee

329 Színek | 6 Variációk

Plus

Plus

324 Színek | 12 Variációk

Plint

Plint

Ava

Ava