Dahlia – egy tündöklő kanapé

A jövő egészségügyi bútorai számos olyan funkciót kínálnak, amelyek nem feltétlenül tűnnek fel azonnal. A sikeres Dahlia koncepciót Johan Franzén, a Kinnarps munkatársa mutatta be nekünk.

Fenntartható, funkcionális és mindeközben barátságos. Az egészségügyi bútorok új generációját jelentő Dahlia a jövő minden igényének megfelel. Ez a kanapé- és fotelcsalád a svédországi Hammarö településen működő Djupängen idősek otthona számára készült.

„Az ügyfél nem talált olyan, otthonos hangulatot sugárzó kanapét, amely megfelelt volna az egészségügyi környezet követelményeinek. Mivel valóban nem volt az igényeknek megfelelő termék a piacon, úgy döntöttünk, hogy az ügyféllel és az építésszel együtt fejlesztünk egyet. Mi így működünk.”

Johan Franzén, a Kinnarps és az NC Nordic Care szortimentmenedzsere

A Dahlia puha, kényelmes, teljes egészében kárpitozott kanapék és fotelek családja.

A több évig tartó fejlesztés a Kinnarps, az NC, a Tengbom építészeti cég és az ügyfél egy nagyobb munkacsoportjának együttműködésével zajlott.

„Egészségügyi környezet esetében fontos bevonni a különféle érdekelt feleket, hogy jobban megértsük, mire van szükség. A siker titka, hogy idejekorán kell hozzákezdeni a munkához. Esetünkben a költözés napja előtt három évvel indult a munkafolyamat.” A legjobb megoldás mindig az, ha az épület és a belsőépítészeti kialakítás tervezése párhuzamosan történik.

A Dahlia egyedülálló bútorcsaláddá fejlődött. Az otthonos és hívogató megjelenésű bútorok számos fontos funkcióval rendelkeznek. Az ülés és a támla közötti rés megakadályozza a szennyeződés felgyülemlését, és megkönnyíti a tisztítást, az ülés magassága pedig éppen megfelelő az idősebb emberek számára. Magától értetődő, hogy a tartós anyagból készült kárpitozás eltávolítható és mosható.

„Az egészségügyi környezetben sok éve erős a pozíciónk. Befogadó bútorokat fejlesztünk, amelyek mindenkinek lehetőséget kínálnak arra, hogy a közös terekben tartózkodjon” – hangsúlyozza Johan Franzén.

„Nem akarjuk, hogy bútoraink intézeti hatást keltsenek. Függetlenséget, méltóságot és biztonságot kell sugározniuk.”

Johan Franzén, a Kinnarps és az NC Nordic Care szortimentmenedzsere

A Dahlia család Möbelfakta fenntarthatósági címkével is rendelkezik. FSC®-tanúsított nyírből készül, és javítható vagy cserélhető részekből áll.

dahlia1-gron-1382x1382.jpg

dahlia2-gron-1382x1382.jpg

kp09-001369a.jpg