Ösztönözd a mozgást a jóllét és a termelékenység érdekében

A munkahelyi mozgás ösztönzése azért fontos, mert nemcsak az emberek egészségét és jóllétét támogatja, de a termelékenységre, a kreativitásra és a vállalati kultúrára is pozitívan hat. Az aktivitást elősegítő munkakörnyezet kialakításával a szervezetek számos előnyt élvezhetnek.

Mi, emberek arra vagyunk teremtve, hogy járjunk, fussunk, másszunk, ugorjunk, kússzunk, emeljünk, ússzunk és így tovább. Mozgás nélkül az izmok elsorvadnak, a csontváz gyengévé válik, és rossz anyagcserét kapunk eredményül. Kevesebb energiánk van, elfáradunk, és nehezen tudunk koncentrálni. Ennek ellenére az elmúlt 200 évben egyre mozgásszegényebb életmódot alakítottunk ki. A modern életünket kísérő életmód az egészségtől a termelékenységig mindenre hatással van, de a megfelelő belsőépítészeti kialakítással csökkenthető a veszélyes statikus ülés. A mozgás a mentális egészségre is pozitív hatással van, csökkenti a stresszt és javítja a hangulatot. A mozgásra ösztönző munkakörnyezet boldogabb, egészségesebb és produktívabb alkalmazottakat eredményez!

A megfelelő elrendezés megteremti a mozgásra ösztönző iroda alapjait

Nem arról van szó, hogy munkahelyeinket edzőbiciklikkel és irodai edzőtermekkel rendezzük be, hanem elsősorban olyan megoldásokat kell találnunk, amelyek a nap folyamán mozgásra és változatosságra ösztönöznek. Azzal, hogy lehetőséget biztosítunk a tér kiválasztására az elvégzendő tevékenység típusának megfelelően, természetes áramlás jön létre, ahol a testünket különböző módon pozícionáljuk. Váltogasd az ülést és az állást, ülj puha karosszékben, magas zsámolyon vagy egyensúlyozó labdán. Az aktív megbeszélések, melyen a résztvevők például ülés helyett állva vesznek részt, érdekfeszítőbbek és produktívabbak lehetnek. Ez kreatívabb ötleteket és hatékonyabb döntéseket is eredményezhet.

Mozgásra tervezett bútorok

Maga a bútor is elősegítheti a mozgást. A forgó funkcióval vagy hajlítható háttámlával ellátott székek, az állítható magasságú íróasztalok vagy tárgyalóasztalok, az egyensúlyozó labdák és a lengő funkcióval ellátott zsámolyok csak néhány példa. A munkaszék kiválasztása is szerepet játszik, hiszen az ülés nem kell, hogy mozdulatlanságot jelentsen. A Kinnarps összes irodai székét úgy tervezték, hogy támogassa és ösztönözze a mozgást. A jó ülésergonómia egyik legfontosabb szabálya, hogy soha ne rögzítsd a szék beállításait, az apró mikromozgások ugyanis lehetővé teszik az aktív és megfelelő ülőhelyzet kialakítását.

A következő munkapozíciód a legjobb munkapozíciód!

    

Szeretnéd csökkenteni a betegszabadságok számát, növelni a hatékonyságot és vonzó munkahelyi környezetet teremteni?

Fedezd fel a holisztikus ergonómiát!

Jobb munkahelyi elégedettség és kevesebb betegszabadság. Az aktív munkahely az egészség és a jó közérzet előmozdításával csökkentheti a betegszabadságok számát. Ha a munkavállalók úgy érzik, hogy a munkáltatójuk törődik az egészségükkel és jóllétükkel, a munkahelyi elégedettség és a vállalat iránti lojalitás is nő. A Kinnarps több mint nyolcvanéves tapasztalattal rendelkezik az egészséges és ergonomikus munkakörnyezetek kialakításában. Segítségre van szükséged a legjobb irodai, iskolai vagy egészségügyi környezet kialakításában?

Készen állsz a következő lépésre?

Bútorok, melyek mozgásban tartanak

Capella

Capella

264 Színek | 4 Variációk

Koy

Koy

324 Színek | 2 Variációk

Boullée

Boullée

Esencia

Esencia

276 Színek | 3 Variációk

Rocca

Rocca

Serie P

Serie P

17 Színek | 42 Variációk

Xact

Xact

323 Színek | 16 Variációk

Monroe

Monroe

315 Színek | 8 Variációk

Xpect

Xpect

298 Színek | 36 Variációk

Plint

Plint

Elevate

Elevate

10 Színek