Projekt: DSV USA

ADATOK

Projekt:
DSV

Munkavállalók száma:
300+

Munkaállomások száma:
450

Alapterület:
több mint 9300 m²

Megvalósulás ideje:
2021. április

Az első lépés a felújítás mint alternatíva felé 

A klímaváltozás elleni hatékony fellépés az átfogó fenntarthatósági jelentés és a jól meghatározott stratégia ellenére is olyasmitől függ, amit a Kinnarps soha nem tart magától értetődőnek: ügyfeleink elkötelezettségétől. A DSV dán logisztikai óriással közös, meghatározó projektünk mérföldkövet jelent a Kinnarps számára a felújítás alkalmazásában a csere alternatívájaként. Egyszersmind azt is bizonyítja, hogy ha a partnerek osztoznak a környezetvédelmi innováció eszméiben és szenvedélyében, ezzel mindenki nyer.

„A régi irodánkban töltött húsz év után a költözés lehetőséget kínált arra, hogy az új helyünkön valami különlegeset hozzunk létre. Világos elképzelésünk volt a DSV USA méltó központjának kialakításáról, amelyet világos színek, tágas terek, a nyitottság érzése és a gyökereinkhez hű, minimalista skandináv esztétika jellemez.”

Rasmus Haaning, a DSV fiókvezetője


415 meglévő Series P asztal kapott új asztallapot, bükkről a modernebb fehér lamináltra váltva. A 248 meglévő Plus szék az új üléspárnáknak és támláknak köszönhetően vadonatúj darabok benyomását keltik, színük pedig harmonizál az új iroda többi részével.

A felújítás mint alternatíva

Jelenleg a cégek jellemzően új irodabútor vásárlásában gondolkodnak. A DSV azonban nem így tett. A cég a Kinnarps hosszú távú partnereként alig 6 éve ruházott be új bútorokba. 

Mivel ezek többéves használat után is kiváló minőségűek, a kopott részek cseréje észszerűbb és költséghatékonyabb megoldást kínált az új bútorok vásárlásánál. A DSV fenntarthatósági és pénzügyi megfontolásokból is hajlott erre a megoldásra. Így David Auer, a Kinnarps USA vezető ügyfélkapcsolati igazgatója a régóta fennálló kapcsolatból eredő bizalommal látott neki egy olyan megoldás kidolgozásának, amely kielégíti a DSV igényeit.

„A DSV kívánsága egyértelmű volt – azt szerették volna, hogy új helyiségeik tükrözzék az átmenetet egy letisztultabb, modernebb esztétika felé, ugyanakkor pedig a fenntarthatóság és a költséghatékonyság kapjon prioritást. Ennek érdekében a kisebb asztalok használatára való áttérést javasoltunk, és csere helyett felújítást szorgalmazva a bükkszínű asztallapok helyett új, friss hatású, fehér alternatívára gondoltunk az összes asztal esetében, amelyek száma a négyszázat is meghaladta. Ugyanezt a bükkről fehérre történő váltást javasoltuk a néhány száz szekrényfront és görgős tároló esetében is.”

David Auer, a Kinnarps USA vezető ügyfélkapcsolati igazgatója

Valakinek talán szokatlannak tűnhet a meglévő bútorok felújítása újak vásárlása helyett. Vajon Rasmusnak voltak fenntartásai? „Semmilyen fenntartásunk nem volt, csupán azt kértük, hogy az átalakítási folyamat alatt is folytathassuk működésünket. Kapcsolatunk a Kinnarpsszal hosszú múltra tekint vissza, ezért megbíztunk az ítélőképességükben és abban, hogy képesek teljesíteni az ígéretüket.

Pozitív eredmény – minden szempontból

Az asztallapok, görgős tárolók és szekrények felújítása néhány hét kérdése volt csupán. A felújítás pozitív eredménye számos módon megmutatkozott. David így folytatja: „A felújítással jelentős, körülbelül 80%-os megtakarítást értünk el az új bútorok vásárlásához képest. A hulladéktermelés kérdését is figyelembe kell venni. Környezetvédelmi szempontból a bútorok bizonyos elemeinek cseréje lényegesen kisebb hatással jár, mintha mindent a hulladéklerakóba küldtünk volna. Végül, de nem utolsósorban a DSV új helyiségei megkapták a kívánt esztétikai pluszt, és a cégben mindenki élvezheti az életteli, vonzó környezetben végzett munkából fakadó lendületet.”

DSV-image-2column1.jpg

A Monroe székek kék helyett szürke kárpitozást kaptak, megőrizve a meglévő vázakat és karfákat.

DSV-image-2column2.jpg

Miközben a DSV USA elfoglalja új irodáit, Rasmus Haaning a felújítási projekt már érzékelhető hatásairól beszél: 

„A projekt legkellemesebb hozadéka számunkra az volt, hogy olyan enteriőrt kaptunk, amely »teljesebb« hatást kelt, mint amit az egymástól elkülönített elemek nyújtanának. A munkaállomásokat jellemző világosabb színek és letisztult megjelenés híven tükrözi vállalati értékeinket és skandináv gyökereinket. Jómagam kedvenc tere a konyha és a közösségi étkező. A csiszolt betonpadlótól kezdve a felújított bútorokig és tárolóelemekig minden hozzájárul munkatársaink kényelméhez, az otthonosság érzéséhez. És mindenki büszke lehet rá, hogy mindezt felújítással és költséghatékony, fenntartható megoldással értük el.”

Rasmus Haaning, a DSV fiókvezetője


Több mint 50 meglévő szekrény kapott bükk helyett fehér frontot.

A kíváncsiság hatalma

A Kinnarps fenntarthatósági jelentésében részletesen ismertetjük elkötelezettségünket amellett, hogy egyre több ökocímkés terméket vezetünk be, és belsőépítészeti megoldásainkat a körkörös áramlás jegyében fejlesztjük. Stratégiánk arra is ösztönöz bennünket, hogy az új bútorok és megoldások tervezése és létrehozása során több újrahasznosított anyagot használjunk. A jövőre nézve az ilyen típusú projektek rávilágítanak arra, hogy a felújítás meghatározó szerepet fog játszani fenntarthatósági stratégiánkban. 

„A környezetvédelmi innováció megköveteli, hogy amikor csak lehet, szakítsunk a sematikus gondolkodással. Ebből a konkrét példából is világosan látszik, hogy nem mindig a »régi helyett új« megközelítés jelenti az optimális megoldást. Ha kézzelfogható előnyöket akarunk kínálni az emberek, bolygónk és profitban gondolkozó ügyfeleink számára, ez a projekt azt üzeni nekünk, hogy kötelességünk továbbra is kíváncsinak maradni és járatlan utakat felkutatni.”

Johanna Ljunggren, a Kinnarps fenntarthatósági igazgatója

Tetszett ez a tanulmány? Kíváncsi, mit lehetne kihozni az ön teréből?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó termékek

Monroe

Monroe

Kinnarps
Plus

Plus

324 Színek | 12 Variációk

Leia

Leia

Kinnarps
Fields

Fields

Kinnarps
Multicom

Multicom

Kinnarps
Flex

Flex

Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Flex chair

Flex

Skandiform
Stack bárszék

Stack bárszék

Neo bárszék

Neo bárszék