Projekt: DSV USA

ADATOK

Projekt:
DSV

Munkavállalók száma:
300+

Munkaállomások száma:
450

Alapterület:
több mint 9300 m²

Megvalósulás ideje:
2021. április

Az első lépés a felújítás mint alternatíva felé 

A klímaváltozás elleni hatékony fellépés az átfogó fenntarthatósági jelentés és a jól meghatározott stratégia ellenére is olyasmitől függ, amit a Kinnarps soha nem tart magától értetődőnek: ügyfeleink elkötelezettségétől. A DSV dán logisztikai óriással közös, meghatározó projektünk mérföldkövet jelent a Kinnarps számára a felújítás alkalmazásában a csere alternatívájaként. Egyszersmind azt is bizonyítja, hogy ha a partnerek osztoznak a környezetvédelmi innováció eszméiben és szenvedélyében, ezzel mindenki nyer.

„A régi irodánkban töltött húsz év után a költözés lehetőséget kínált arra, hogy az új helyünkön valami különlegeset hozzunk létre. Világos elképzelésünk volt a DSV USA méltó központjának kialakításáról, amelyet világos színek, tágas terek, a nyitottság érzése és a gyökereinkhez hű, minimalista skandináv esztétika jellemez.”

Rasmus Haaning, a DSV fiókvezetője


415 meglévő Series P asztal kapott új asztallapot, bükkről a modernebb fehér lamináltra váltva. A 248 meglévő Plus szék az új üléspárnáknak és támláknak köszönhetően vadonatúj darabok benyomását keltik, színük pedig harmonizál az új iroda többi részével.

A felújítás mint alternatíva

Jelenleg a cégek jellemzően új irodabútor vásárlásában gondolkodnak. A DSV azonban nem így tett. A cég a Kinnarps hosszú távú partnereként alig 6 éve ruházott be új bútorokba. 

Mivel ezek többéves használat után is kiváló minőségűek, a kopott részek cseréje észszerűbb és költséghatékonyabb megoldást kínált az új bútorok vásárlásánál. A DSV fenntarthatósági és pénzügyi megfontolásokból is hajlott erre a megoldásra. Így David Auer, a Kinnarps USA vezető ügyfélkapcsolati igazgatója a régóta fennálló kapcsolatból eredő bizalommal látott neki egy olyan megoldás kidolgozásának, amely kielégíti a DSV igényeit.

„A DSV kívánsága egyértelmű volt – azt szerették volna, hogy új helyiségeik tükrözzék az átmenetet egy letisztultabb, modernebb esztétika felé, ugyanakkor pedig a fenntarthatóság és a költséghatékonyság kapjon prioritást. Ennek érdekében a kisebb asztalok használatára való áttérést javasoltunk, és csere helyett felújítást szorgalmazva a bükkszínű asztallapok helyett új, friss hatású, fehér alternatívára gondoltunk az összes asztal esetében, amelyek száma a négyszázat is meghaladta. Ugyanezt a bükkről fehérre történő váltást javasoltuk a néhány száz szekrényfront és görgős tároló esetében is.”

David Auer, a Kinnarps USA vezető ügyfélkapcsolati igazgatója

Valakinek talán szokatlannak tűnhet a meglévő bútorok felújítása újak vásárlása helyett. Vajon Rasmusnak voltak fenntartásai? „Semmilyen fenntartásunk nem volt, csupán azt kértük, hogy az átalakítási folyamat alatt is folytathassuk működésünket. Kapcsolatunk a Kinnarpsszal hosszú múltra tekint vissza, ezért megbíztunk az ítélőképességükben és abban, hogy képesek teljesíteni az ígéretüket.

Pozitív eredmény – minden szempontból

Az asztallapok, görgős tárolók és szekrények felújítása néhány hét kérdése volt csupán. A felújítás pozitív eredménye számos módon megmutatkozott. David így folytatja: „A felújítással jelentős, körülbelül 80%-os megtakarítást értünk el az új bútorok vásárlásához képest. A hulladéktermelés kérdését is figyelembe kell venni. Környezetvédelmi szempontból a bútorok bizonyos elemeinek cseréje lényegesen kisebb hatással jár, mintha mindent a hulladéklerakóba küldtünk volna. Végül, de nem utolsósorban a DSV új helyiségei megkapták a kívánt esztétikai pluszt, és a cégben mindenki élvezheti az életteli, vonzó környezetben végzett munkából fakadó lendületet.”

DSV-image-2column1.jpg

A Monroe székek kék helyett szürke kárpitozást kaptak, megőrizve a meglévő vázakat és karfákat.

DSV-image-2column2.jpg

Miközben a DSV USA elfoglalja új irodáit, Rasmus Haaning a felújítási projekt már érzékelhető hatásairól beszél: 

„A projekt legkellemesebb hozadéka számunkra az volt, hogy olyan enteriőrt kaptunk, amely »teljesebb« hatást kelt, mint amit az egymástól elkülönített elemek nyújtanának. A munkaállomásokat jellemző világosabb színek és letisztult megjelenés híven tükrözi vállalati értékeinket és skandináv gyökereinket. Jómagam kedvenc tere a konyha és a közösségi étkező. A csiszolt betonpadlótól kezdve a felújított bútorokig és tárolóelemekig minden hozzájárul munkatársaink kényelméhez, az otthonosság érzéséhez. És mindenki büszke lehet rá, hogy mindezt felújítással és költséghatékony, fenntartható megoldással értük el.”

Rasmus Haaning, a DSV fiókvezetője


Több mint 50 meglévő szekrény kapott bükk helyett fehér frontot.

A kíváncsiság hatalma

A Kinnarps fenntarthatósági jelentésében részletesen ismertetjük elkötelezettségünket amellett, hogy egyre több ökocímkés terméket vezetünk be, és belsőépítészeti megoldásainkat a körkörös áramlás jegyében fejlesztjük. Stratégiánk arra is ösztönöz bennünket, hogy az új bútorok és megoldások tervezése és létrehozása során több újrahasznosított anyagot használjunk. A jövőre nézve az ilyen típusú projektek rávilágítanak arra, hogy a felújítás meghatározó szerepet fog játszani fenntarthatósági stratégiánkban. 

„A környezetvédelmi innováció megköveteli, hogy amikor csak lehet, szakítsunk a sematikus gondolkodással. Ebből a konkrét példából is világosan látszik, hogy nem mindig a »régi helyett új« megközelítés jelenti az optimális megoldást. Ha kézzelfogható előnyöket akarunk kínálni az emberek, bolygónk és profitban gondolkozó ügyfeleink számára, ez a projekt azt üzeni nekünk, hogy kötelességünk továbbra is kíváncsinak maradni és járatlan utakat felkutatni.”

Johanna Ljunggren, a Kinnarps fenntarthatósági igazgatója

Tetszett ez a tanulmány? Kíváncsi, mit lehetne kihozni az ön teréből?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó termékek

Monroe

Monroe

Kinnarps
Plus

Plus

264 Színek | 12 Variációk

Leia

Leia

Kinnarps
Fields

Fields

Kinnarps
Multicom

Multicom

Kinnarps
Flex

Flex

Flex chair

Flex

Skandiform
Stack bárszék

Stack bárszék

Neo bárszék

Neo bárszék