System.String[]

A munkahelyi körülmények megváltoztatása

A munkahelyi körülmények megváltoztatása

Tovább

Az irodákban nagyszerűen bevált válaszfalak egyéb környezeteben is használhatók a belátás megakadályozására és a zajszint csökkentésére. Ezekkel a falakkal nagyszerűen tagolhatók a nagyobb terek anélkül, hogy elszigetelt irodák jönnének létre. Az igényekhez igazítható, könnyen mozgatható falakkal ideiglenes helyiségek is kialakíthatók az irodában. A válaszfalak tökéletes megoldást kínálnak olyan munkaterületeken, ahol a rugalmasság komoly alapkövetelmény,

Elválasztóparavánok a koncentráció javításához

Az irodákban sok-sok tevékenység folyik, ezért olyan megoldásra is szükség van, amellyel létrehozható a „béke és a nyugalom szigete”. A Kinnarps elválasztóparavánjaival saját terület alakítható ki az egyes dolgozók számára a modern, nyílt terű irodákban. Míg az asztali paravánokat az asztalra kell szerelni, az elválasztóparavánok a padlón állnak. Mivel egyszerűen áthelyezhetők, a munkahely könnyen személyre szabható a segítségükkel. Egyes elválasztóparavánjaink munkafülkévé alakíthatók, még privátabb munkahelyet teremtve a nyílt terű irodákban.

A nyílt terű irodák környezete esetenként zavaró lehet, stresszt okozhat, akadályozva az összpontosítást a fontos feladatokra. A válaszfal vagy elválasztóparaván térelválasztóként szolgálhat, így szükség esetén hozzájárulhat a munka zavartalanságához.

Elválasztóparaván-változatok

Az elválasztóparaván, az irodákban megtalálható normál válaszfal a padlón áll. A válaszfalaknak számos változatuk van. A zajcsökkentés fokozása érdekében több elválasztóparaván is egymás mellé állítható.

Több paraván használata esetén ezek mindegyike elnyeli a környező zajokat, csökkentve az iroda zajszintjét.

A zajcsökkentőknek több fajtájuk van. Az árnyékolás azt jelenti, hogy a hangtompító hatású paraván blokkolja a zaj forrását. A hangelnyelő válaszfalak vastag beépített hangelnyelő anyaga elnyeli a zajt, megakadályozva annak további terjedését. A Kinnarps többféle méretben rendelhető elválasztóparavánjaihoz számos különféle láb választható. Egyes változatok görgőkön mozgathatók, illetve összekapcsolhatók.

Természetesen az elválasztóparavánokhoz is kínálunk kiegészítőket. Ezek között szerepelnek a ruha és táska felakasztását lehetővé tevő akasztók és kampók, továbbá tükrök és tárolózsebek, amelyek segítségével helyet szabadíthat fel az íróasztalon.

Amit elválasztóparaván vásárlásakor érdemes figyelembe venni

Ne feledje, hogy a válaszfalak nem szüntetik meg a zajt teljes egészében. A feladatuk az, hogy csökkentsék a beszéd érhetőségét, ugyanis az összpontosítás és a produktivitás legnagyobb ellensége a közeli beszéd – ha értjük, amit körülöttünk mondanak. Ha sikerül ezt a hangot oly mértékben tompítani, hogy még hallható ugyan, de már nem kivehető, hogy mi hangzik el, akkor ez a zaj már alig befolyásolja a produktivitásunkat.

Rendkívül fontos, hogy az elválasztóparavánok a megfelelő helyre kerüljenek. Ha a munkahely közelében állítható magasságú íróasztalok találhatók, ezeket időnként nyilván felemelik vagy leeresztik, azonos magasságú elválasztóparavánokkal mégis egységes megjelenés biztosítható. Olyan asztali paraván is szerepel kínálatunkban, amely az asztal magasságához igazodik, mivel az asztallap hátuljára van erősítve.